Zalm en garnalen uit de oven

08 juni 2012


Dit is wat er vanavond bij ons op het menu stond. Het is lekker, gezond en voedzaam, en daarbij ook nog eens heel makkelijk klaar te maken.















Benodigdheden
2 zalmmoten
500 gram grote garnalen
1 a 2 tenen knoflook
Olijfolie
Zout
Peper
Cayennepeper

Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de zalm en de garnalen over een ovenschaal. Ik heb zalm en garnalen uit de diepvries gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook verse gebruiken. Zorg er voor dat alles goed ontdooid is voordat het de oven in gaat.

Besprenkel alles met voldoende olijfolie. Hak of rasp de knoflook heel fijn en verdeel over de zalm en garnalen. Breng op smaak met zout en peper, en als laatste met een klein beetje cayennepeper om het geheel wat pit te geven. Mocht je niet van pittig houden, dan kan dit laatste ook achterwege gelaten worden.

Het geheel moet ongeveer 15 minuten de oven in. Laat je het er langer in dan is de zalm te doorbakken, en worden de garnalen taai. Let hier dus wel mee op.

Ik heb het geserveerd met mijn Tunesische wortelsalade, en een groene salade met tomaat en avocado. Drink er een glaasje witte wijn of rosé bij, en je hebt een voedzame en lichte maaltijd, ideaal voor een warme zomeravond! 

0 comments:

Een reactie posten