Pumpkin spice soja latte

19 oktober 2012

Bron
Je hebt ze bij Starbucks misschien al voorbij zien komen, de herfst specials. Een daarvan is de pumpkin spice latte, inmiddels al een klassieker onder de trouwe fancy koffie drinkers. Het is herfst, de blaadjes aan de boven beginnen langzaam de verkleuren, en we willen niets liever dan op de bank kruipen met een ultiem herfstachtig kopje koffie. Hiervoor is de pumpkin spice latte perfect. Maar heb je geen Starbucks in de buurt, vrees niet. Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken.

Benodigdheden:
150 ml soja melk
1 dessertlepel pompoen puree
1 dessertlepel rietsuiker
1 tl vanille extract
1/2 dessertlepel pumpkin pie spice*
100 ml sterke koffie

*Heb je net zoals ik deze kruiden niet, mix dan gember met kaneel en nootmuskaat.

Mix de soja melk met de puree, de kruiden, vanille extract en suiker. Klopt alles met een garde tot het een geheel is geworden en een beetje schuimend is. Zet de melk ongeveer 2 minuten in de magnetron om goed door te warmen.

Doe de melk wanneer deze goed warm is in een beker of hoog glas, en giet de koffie erbij. Voeg naar smaak nog wat extra suiker toe.

Doe er, om het helemaal af te maken, wat slagroom op (bijvoorbeeld van alpro soya). Dit heb ik niet gedaan want ik houd niet van slagroom, en zonder is het ook erg prima te drinken.

Het is makkelijk, je hebt het zo gemaakt, en je haalt er de ultieme herfstgeuren en smaken mee in huis!

0 comments:

Een reactie posten